Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Somon Tarifleri > Somon Füme

Somon Füme Mousse

Oldukça zengin bir malzeme karışımına sahip bu kremanın miktarı, altı kişi için yeterlidir.

Malzemesi

  • 125 g somon füme
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 150 ml süt
  • 1-1/2 çay kaşığı jelatin
  • 1-1/2 çay kaşığı brandy
  • Limon suyu
  • Tuz ve karabiber
  • 150 ml duble krema

Hazırlanması

Tereyağı, un ve süt ile hazırlayacağınız beşamel sosunu, daha sonra bir blendere alın. İçersine somon füme ilave ettikten sonra, topaksız hale gelene kadar blen-derda karıştırın. 2 çay kaşığı suyun içersinde eriteceğiniz jelatine, brandy, limon suyu, tuz ve karabiber ilave ettikten sonra, daha önce hazırladığınız karışıma ekleyin. İyice karıştırdıktan ve baharat ilavesi yaptıktan sonra, katılaşmaya başlayana kadar bekletin.

Kremayı biraz karıştırdıktan sonra, somonlu karışıma ilave edin ve bir kaşık yardımıyla, önceden hazırlamış olduğunuz küçük kalıplara dökün. Her birini folyoyo sardığınız kalıpları, yeterli bir süre için soğutucunuzda bekletin. Servis yapmadan önce, tabakları bir miktar yeşillikle süsleyin, kalıpları ters çevirmek suretiyle tabaklara aldığınız somon mousse-lerin yanına ayrıca limon dilimleri yerleştirin.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın